Home

Welcome to Marta Mathéu’s website.

Born in Tarragona, this soprano has performed in some of the main venues in the world, including the Palau de la Música Catalana, the Teatro Real and the Philharmonie in Paris. He has sang under the direction of prominent conductors such as Gustavo Dudamel, Victor Pablo Pérez and Jordi Savall.

For further information, just browse through the options in the top menu.

Biography

Gràcies a la seva sòlida formació musical com a pianista, organista i cantant, aborda amb naturalitat les principals obres i rols de l’òpera, l’oratori i el lied, així com el repertori de música antiga, clàssic, romàntic, del segle XX i contemporani. Ha actuat a alguns dels escenaris més destacats del món, incloent-hi el Palau de la Música Catalana, el Teatro Real i la Philharmonie de París.

Ha actuat sota la direcció de mestres tan destacats com Gustavo Dudamel, Victor Pablo Pérez i Jordi Savall. Amb el pianista Albert Guinovart ha assolit èxits notables de crítica i públic oferint recitals conjunts, entre els que destaca el programa amb obres per a veu i piano sol que han preparat amb motiu de l’Any Granados. En òpera, les darreres temporades ha participat en les produccions de Les noces de Fígaro i Goyescas d’Amics de l’Òpera de Sabadell. També ha estat dirigida per Antoni Ros Marbà, Neville Marriner i Fabio Biondi. Entre els seus mestres hi ha Ana Luisa Chova, Montserrat Caballé, Elena Obraztsova i Wolfram Rieger.

Mathéu va ser guanyadora del Concurs Francesc Viñas el 2008, amb el Premi del Públic i el Premi al millor intèrpret de Mozart, entre d’altres. També ha obtingut el premi del Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya, i els premis dels concursos internacionals Manuel Ausensi i Montserrat Caballé. L’any 2011, l’Ajuntament de Tarragona li va atorgar el Diploma al Mèrit Cultural per la seva trajectòria internacional i tasca d’ambaixadora de la seva ciutat natal. Actualment és membre del Senat de Tarragona.

Mathéu ha enregistrat per a Alia Vox, KLASSIC, Brilliant, Naxos i Opus Arte i és professora de Cant al Conservatori del Liceu des de l’any 2014.