Biografia

Gràcies a la seva sòlida formació musical com a pianista, organista i cantant, Marta Mathéu aborda amb naturalitat les principals obres i rols de l’òpera, l’oratori i el lied, així com el repertori de música antiga, clàssic, romàntic, del segle XX i contemporani. Ha actuat a alguns dels escenaris més destacats del món, incloent-hi el Palau de la Música Catalana, el Teatro Real i la Philharmonie de París.

Marta Mathéu ha actuat sota la direcció de mestres tan destacats com Gustavo Dudamel, Victor Pablo Pérez i Jordi Savall. Amb el pianista Albert Guinovart ha assolit èxits notables de crítica i públic oferint recitals conjunts, entre els que destaca el programa amb obres per a veu i piano sol que han preparat amb motiu de l’Any Granados. En òpera, les darreres temporades ha participat en les produccions de Les noces de Fígaro i Goyescas d’Amics de l’Òpera de Sabadell. També ha estat dirigida per Antoni Ros Marbà, Neville Marriner i Fabio Biondi. Entre els seus mestres hi ha Ana Luisa Chova, Montserrat Caballé, Elena Obraztsova i Wolfram Rieger.

Mathéu va ser guanyadora del Concurs Francesc Viñas el 2008, amb el Premi del Públic i el Premi al millor intèrpret de Mozart, entre d’altres. També ha obtingut el premi del Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya, i els premis dels concursos internacionals Manuel Ausensi i Montserrat Caballé. L’any 2011, l’Ajuntament de Tarragona li va atorgar el Diploma al Mèrit Cultural per la seva trajectòria internacional i tasca d’ambaixadora de la seva ciutat natal. Actualment és membre del Senat de Tarragona.

Mathéu ha enregistrat per a Alia Vox, KLASSIC, Brilliant, Naxos i Opus Arte i és professora de Cant al Conservatori del Liceu des de l’any 2014.